Stalen Schuifdeur Onderhoud

Uw stalen schuifdeur of stalen raamkozijn is heel makkelijk te onderhouden. Door regelmatig onderhoud te plegen, geniet u nog langer van uw schuifdeur en blijft de kwaliteit gewaarborgd. Hier onder wat tips voor het onderhoud op een rijtje.

Stofvrij Staal

Neem zo af en toe het stalen frame van de stalen schuifdeur af met vaatdoekje of stofdoek. In vrijwel elke woon- of werkomgeving is stof aanwezig en door af te stoffen blijft de kwaliteit van het staal gewaarborgd en ziet de schuifdeur er netjes uit. De poedercoat verflaag van de schuifdeur kan prima tegen vocht.

Ramen Reinigen

Met enige regelmaat adviseren wij het glas van de schuifdeuren te reinigen. Dit kan zoals uw normale ruiten met een glasreiniger zoals Glassex of ouderwets met warm water en wat spiritus. Gebruik niet te veel water om corrosie te voorkomen. Werk daarom schuifdeur netjes af en neem het overgebleven vocht af met een schone theedoek.

Weinig rolweerstand

De wielen van de stalen schuifdeur zijn zeer onderhoudsarm en hoeven niet gesmeerd te worden. Mochten de wielen slecht draaien gebruik dan een smeringsmiddel als WD40 en spuit dit op de as van wielen. Deze bevindt zich tussen de ophangbeugel en wiel. Spuit nooit direct olie op wielen. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan even contact met ons op.

Onze schuifdeuren:

Heeft u nog vragen over het onderhoud van uw stalen schuifdeur? Wij adviseren u graag. Schroom niet en neem contact met ons op